Підкажіть будь ласка, якими календарями розвитку ви користуєтесь? Я слідкувала за декількома на сайтах, але інформація в них дуже різна. Мені б хотілось знайти найбільш актуальний, щоб перш за все я могла підготувати свою дитину до навчання в школі. Що можете порадити?
Підготовка дитини до школи
Сообщений 1 страница 4 из 4
Поделиться219-08-2021 01:08:59
Ви повинні пам'ятати, що кожна дитина унікальна та розвивається індивідуально від інших та має свої особливості. Тому не потрібно звертати на різні критерії розвитку, а лише орієнтуйтесь на основні, які визначають рівень розвитку дитини. Така інформація прописана у підручниках з психології.
Поделиться319-08-2021 01:10:39
Ви, коли читаєте статті в інтернеті, то зауважте, що багато авторів використовують такі слова як "можуть" та "повинна". Саме те, що повинна робити дитина, це основне. А ось що вона ще може робити у певному віці, то вже індивідуально.
Поделиться419-08-2021 01:12:58
Ви, коли читаєте статті в інтернеті, то зауважте, що багато авторів використовують такі слова як "можуть" та "повинна". Саме те, що повинна робити дитина, це основне. А ось що вона ще може робити у певному віці, то вже індивідуально.
Саме так! Багато ресурсів вводять нас у оману описуючи те, що дитина начебто може робити у певному віці. Прочитавши таке багато матусь беруться за голови та вважають, що їх діти відстають від розвитку.
А ось що повинна уміти дитина в 6 років https://blog.karpachoff.com/rebenok-6-l … t-k-shkole та що допоможе визначити рівень її розвитку можно знайти в блозі Дмитра Карпачова, відомого психіатра та ведучого. Там лише сама необхідна та лаконічна інформація, якою ви можете скористатись у будь який час.